Opvoeders

Opvoeder Bart Terwingen

Hallo, mijn naam is Bart . Een 10-tal jaar geleden ben ik in dit vak gerold  en doe dit tot de dag van vandaag met veel plezier en passie. Door mijn optreden probeer ik mee te helpen aan het creëren van een plaats waar kinderen zich thuis voelen en ten volle kunnen ontplooien tot gelukkige, zelfstandige, creatieve, positief kritische jongeren.

Opvoeder Gunther Engelen

Ik ben Gunther, opvoeder en papa van 1 zoontje. Ik ben als leerkracht lichamelijke opvoeding in het onderwijs gestart, maar na een 5-tal jaren op internaat AMIGO terecht gekomen. Ondertussen probeer ik er al ongeveer 15 jaar onze kinderen te helpen uitgroeien tot kritische en verantwoordelijke jongeren. Waarden als respect, eerlijkheid en beleefdheid vind ik essentieel. Daarnaast is het elke dag ons doel om de kinderen zich goed te laten voelen op ons internaat. De kinderen kunnen hier rust, geborgenheid en gezelligheid vinden om zich thuis te voelen. We creëren een optimale sfeer met een   evenwicht tussen lachen, spelen, samenzijn, maar ook studeren.

Opvoedster Jorien Verbakel

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het is dan ook van belang om naast structuur te geven, ook te kunnen lachen met een grapje. Internaat AMIGO biedt je de kans om jezelf te zijn en je te ontwikkelen.

Opvoedster Marijke Boonen

Hallo, ik ben mevrouw Boonen, de ‘ancien’  binnen ons opvoedersteam. Ik ben zelf moeder van een puberzoon en een bijna volwassen dochter. Gedurende 10 jaren was ik leerkracht in een zesde leerjaar, en ondertussen ben ik al minstens even lang opvoedster in dit internaat. Ik begeleid voornamelijk de meisjes. Ik vang hen op na school, laat ze vertellen over hun kleine en grotere probleempjes, als ze hier behoefte aan hebben. Verder controleer ik dagelijks hun schoolagenda en overloop ik samen met hen de taken die gemaakt moeten worden en overhoor ik de lessen die ze moeten studeren. Ik kan ervan genieten als ik zie hoe ‘mijn   meisjes’ van maandag tot vrijdag samenleven en mooie vriendschapsbanden smeden, elkeen met haar eigen karakter, achtergrond en talent.