Welkom in ons internaat!

U bevindt zich in een prachtig en modern internaat met 118 individuele kamertjes voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Onze infrastructuur werd in gebruik genomen in 1985, en werd gebouwd op het terrein van de vroegere legerkazerne. Enkele van de oorspronkelijke bouwsels zijn nog bewaard gebleven en herinneren aan de tijd van toen, “de goede oude tijd” dat onze eerste internen in grote zalen studeerden en overnachtten.

Enkele decennia lang bestond ons publiek dan ook hoofdzakelijk uit kinderen van beroepsmilitairen die in Duitsland gekazerneerd waren. Zij kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen. Na de afschaffing van de verplichte Belgische legerdienst nam het aantal kinderen uiteraard geleidelijk af.

In 1985 werd de nieuwbouw in gebruik genomen en sindsdien vinden jaarlijks vele binnen- en buitenlandse kinderen bij ons een onderkomen in het “5-sterrenhotel” onder de Belgische internaten.

De internen verblijven in een moderne infrastructuur met individuele kamertjes. Het gebouw ligt even buiten de stad in een groene omgeving die netheid en rust uitstraalt. De scholen liggen op wandel- en fietsafstand van het internaat. Zoniet is er een busverbinding voorzien. Kinderen vanaf de eerste graad secundair onderwijs verplaatsen zich zelfstandig naar school.

Alle internen kunnen beschikken over hun eigen kamertje dat uitgerust is met comfortabel meubilair (bureel, bed, wasbak, en ruime kasten met kluisje). Individuele douches en toiletten zijn ook voorzien.